Info Bali / Tips

Welkom op het eiland van de glimlach! Bali is één van de kleinere eilanden van de Indonesische archipel. Het is 5623 km2 groot en telt 3,5 miljoen inwoners.

Het tropische klimaat zorgt voor zonnig en warm weer het hele jaar door. De temperatuur blijft vrij constant tussen de 25 en 30 graden. Het noorden van Bali is het droogste gedeelte van het eiland en zelfs tijdens het regenseizoen valt er slechts een enkele bui zodanig dat het hele jaar door in aanmerking komt voor een heerlijk vakantieverblijf. De glimlach van de bewoners, de uitgestrekte landschappen, de duizenden tempels en de rijke cultuur maken van dit eiland één van de meest fascinerende bestemmingen op onze planeet.

Het dagelijkse leven van de Balinezen is doordrenkt van religie. Rituele offers, heilige dansen, het leven in de dorpen en de ceremonies in de tempels... alles staat in het teken van het hindoeïsme.

Om de echte rijkdom van het eiland te verkennen moet je het toeristische zuiden achter je laten.

Enkele praktische tips :

In Lovina, op 15 minuten rijden van Villa Indah, vind je gezellige restaurantjes, winkeltjes en supermarkten. Er zijn ook een aantal duikscholen gevestigd.

Wie graag snorkelt of wil duiken kan dat doen op een uurtje rijden van onze villa op het eiland Menjangan. Het rif behoort tot één van de mooiste onderwaterparadijzen ter wereld. Je ziet er heel wat koralen en duizenden kleurrijke vissen in alle soorten en formaten.

Oost-Bali wordt gedomineerd door de machtige Gunung Agung-vulkaan, met op zijn helling het belangrijke Besakih-tempelcomplex. Vlakbij ligt de Gunung Batur met zijn eigen tempels en een kratermeer. Je kan hier mooie trektochten doen. 

Het artistieke heuveldorp Ubud is het culturele hart van het eiland. Je kan er langs de vele galerijen slenteren en in de talrijke restaurants klinkt er vaak gamelanmuziek. Er zijn diverse interessante gebouwen en de rijstvelden en bergkammen rond het dorp zijn uitstekende wandelgebieden. 

Om dolfijnen te spotten spreek je best af met onze security Komang. Met een vlerkprauw pikt hij jullie om 6 uur 's morgens op op het strand direct voor de villa en gaat op zoek naar de vele dolfijnen die zich komen voeden op het rif. Je kan ook met hem gaan snorkelen. Er is een project aan de gang om het koraalrif te laten aangroeien. 

Voor de natuurliefhebbers zijn er nog de watervallen van Sekumpul, Munduk, Gitgit en Wanagiri, de rijstvelden van Jatiluwih (Unesco werelderfgoed), moutainbike- en wandeltochten door de rijstvelden van Mayong, raften in de omgeving van Ubud enz.

Dit is slechts een greep uit de tal van mogelijkheden die er zijn om Bali te verkennen. Er zijn nog de warmwaterbronnen en Boedhistische tempel in Banjar en de vele Hindoe-tempels te bezoeken in de nabije omgeving. Een bezoek aan een dorp in onze omgeving mét lokale gids is ook een aanrader. Gewoon te veel om op te noemen. We geven voor jullie vertrek alle informatie mee. In de villa is er voldoende documentatie en een aantal reisgidsen beschikbaar om nog meer ideeën op te doen.

Om het eiland grondiger te verkennen, moet je de tijd nemen, naar de landelijke dorpen en de rijstvelden trekken en naar de mensen glimlachen. Je wordt ongetwijfeld meteen verliefd op dit stukje paradijs!