Info Bali / Tips

Welkom op het eiland van de glimlach! Bali is één van de kleinere eilanden van de Indonesische archipel. Het is 5623 km2 groot en telt 3,5 miljoen inwoners.

Het tropische klimaat zorgt voor zonnig en warm weer het hele jaar door. De temperatuur blijft vrij constant tussen de 25 en 30 graden. Het noorden van Bali is het droogste gedeelte van het eiland en zelfs tijdens het regenseizoen valt er slechts een enkele bui zodanig dat het hele jaar door in aanmerking komt voor een heerlijk vakantieverblijf. De glimlach van de bewoners, de uitgestrekte landschappen, de duizenden tempels en de rijke cultuur maken van dit eiland één van de meest fascinerende bestemmingen op onze planeet.

Het dagelijkse leven van de Balinezen is doordrenkt van religie. Rituele offers, heilige dansen, het leven in de dorpen en de ceremonies in de tempels... alles staat in het teken van het hindoeïsme.

Om de echte rijkdom van het eiland te verkennen moet je het toeristische zuiden achter je laten.

Enkele praktische tips :

De omgeving van Villa Indah leent zich perfect om te wandelen en te fietsen in de rijstvelden. Begeleide tochten kunnen geregeld worden. We hebben ook zelf een wandeling uitgestippeld met vertrek vanuit de Villa.

In Lovina vind je gezellige restaurantjes en winkeltjes. Er zijn ook een aantal duikscholen gevestigd (bv Spice Dive). Er is ook een supermarkt (Pepito) met een uitgebreid aanbod.

Wie graag snorkelt of wil duiken kan dat doen op een uurtje rijden van onze villa op het eiland Menjangan. Het rif behoort tot één van de mooiste onderwaterparadijzen ter wereld. Je ziet er heel wat koralen en duizenden kleurrijke vissen in alle soorten en formaten.

Oost-Bali wordt gedomineerd door de machtige Gunung Agung-vulkaan, met op zijn helling het belangrijke Besakih-tempelcomplex. Vlakbij ligt de Gunung Batur met zijn eigen tempels en een kratermeer.

Het artistieke heuveldorp Ubud is het culturele en letterlijke hart van het eiland. Je kan er langs de vele galerijen slenteren en in de talrijke restaurants klinkt er vaak gamelanmuziek. Er zijn diverse interessante gebouwen en de rijstvelden en bergkammen rond het dorp zijn uitstekende wandelgebieden. 

Om dolfijnen te spotten spreek je best af met onze security Komang. Met een vlerkprauw pikt hij jullie om 6 uur 's morgens op op het strand direct voor de villa en gaat op zoek naar de vele dolfijnen die zich komen voeden op het rif. Hij weet ook een leuk snorkelplekje bij Lovina.

Voor de natuurliefhebbers zijn er nog de watervallen van Sekumpul, Munduk, Gitgit, Banyumala, de rijstvelden van Jatiluwih (Unesco werelderfgoed), moutainbike- en wandeltochten door de rijstvelden van Mayong, raften in de omgeving van Ubud enz.

Dit is slechts een greep uit de tal van mogelijkheden die er zijn om Bali te verkennen. Er zijn nog de warmwaterbronnen en Boedhistische tempel in Banjar en de vele Hindoe-tempels te bezoeken in de nabije omgeving. Gewoon te veel om op te noemen. In de villa is er voldoende documentatie en een aantal reisgidsen beschikbaar om nog meer ideeën op te doen. Vooraleer naar Bali te reizen zorgen we voor alle achtergrondinformatie.

Om het eiland grondiger te verkennen, moet je de tijd nemen, naar de landelijke dorpen en de rijstvelden trekken en naar de mensen glimlachen. Je wordt ongetwijfeld meteen verliefd op dit stukje paradijs!